Vařte zdravě a úsporně na kvalitním titanovém nádobí
Nejcennější, co člověk v životě má, je jistě zdraví.
Vlastním stravováním můžeme zdraví ovlivnit zásadním způsobem. Záleží na použitých potravinách a zejména na způsobu jejich přípravy. I velmi hodnotnou zdravou potravinu můžeme znehodnotit nevhodnou přípravou. Při používání titanového nádobí můžete vařit i jídla, která Vám chutnají. Jen je potřeba se naučit dobře využívat tepelný zdroj (tlumit Váš elektrický sporák na stupně č. 2-3 při šestistupňovém dělení, plyn na sporo) a tak šetřit náklady na energii (až 70% úspora) a počítat s podstatným zkrácením doby zpracování pokrmů.
Při vaření brambor nebo jiné zeleniny můžete využít možnosti varu s malým množstvím vody a tak zachovat všechny potřebné látky (vitamíny, stopové prvky). Tím velice prospějete svému zdraví, jelikož cenné látky nejsou vyplavovány. Potraviny si navíc uchovávají svoji přirozenou chuť a barvu. Neztratí se aromatické látky a můžete omezit množství soli a koření.
Budete jíst zdravě a přitom mít požitek z jídla.
- šéfkuchař Denis Scheib z Kaiserslauternu